Kategoriserte innlegg: Forskningsformidling

Velkommen til seminar om regional forskning i lokalt, nasjonalt og internasjonalt perspektiv

Østlandsforskning har vært kunnskapsleverandør i snart fire 10-år- men hva betyr det egentlig? Hva har regional forskning og instituttet bidratt med for lokal, regional, nasjonal og internasjonal samfunnsutvikling? Og hvordan skal vi videre forvalte Innlandets kunnskapskapital? Svarene kan du både få og gi om du kommer på seminar 9.november mellom klokka 9 og 12. -Vi… Les mer »

Hvem forsker på samtidens hverdagsliv?

 Samfunnet vårt endrer seg raskt. Endringene ligner på de som skjedde i det gamle bondesamfunnet. Men hvordan forsker vi på folk og hjem i dag? Er sosiale medier en god kilde til hverdagslivet i dag? I et pilotprosjekt har en forskergruppe ved Lillehammer Museum og Østlandsforskning utviklet metoder for å samle informasjon om hverdagsliv på… Les mer »

I malstrømmen: Norges Bank og næringslivet i kriser og krig.

‘I malstrømmen: Norges Bank og næringslivet i kriser og krig’ er tittelen på foredraget forsker Eivind Merok nylig holdt for Norges Bank regionale nettverk region Øst. Østlandsforskning har i årevis  vært agent for Norges Bank og samlet inn data for region Innlandet. Sju regionale nettverk over hele landet gir viktige innspill til Norges pengepolitikk. I oktober ble det avholdt nettverksamling… Les mer »

Bli med på å skrive vår tids historie!

Vi ønsker å komme i kontakt med Lillehammer-ungdom som har to bosteder og vil snakke om hverdagen sin. Du må være mellom 13 og 18 år og ha lyst å fortelle verden om ting du er opptatt av. Forskerne ønsker å høre hva du liker å drive med på fritiden, om hjem(mene) dine, om venner og… Les mer »

Om barn med to hjem

Nye tall fra SSB viser at stadig flere foreldre går fra hverandre- og at stadig flere barn har delt bosted. Det har vært flere mediaoppslag om dette de siste dagene, men det stemmer  ikke at det de siste 10 årene ikke har blitt forsket på hvordan barn opplever å pendle mellom to hjem. Sosiolog Tonje… Les mer »

Forskningsformidling med ny vri

To av våre forskere har produsert videosnutter til Forskningsdagene på Lillehammer. Videoene er digitale forskningshistorier hvor Trude Hella Eide og Xiang Mei presenterer noen tanker rundt forskning de holder på med.

Du kan se forskningshistoriene på hjemmesiden vår, men videosnuttene vises også på storskjerm på Sigrid Undsetsplass på Lillehammer og i forskningsbadet på Jorekstad bad på Fåberg. Tidspunktet er lørdag 27. september mellom kl. 10 og kl.14.  

Se vidoene her: