«Krigsskolen har alltid vært svært fornøyd med rapportene vi får fra Østlandsforskning. Grunnen er at dere både «tør» å gå inn i de profesjonsmessige utfordringer samtidig som dere fra et pedagogisk og samfunnsvitenskapelig ståsted gjør deres observasjoner og gir tilbakemeldinger som oppleves nyttige for skolen og utdanningen.» (Reidar Skaug, dekan ved Krigsskolen)
Instituttet har tre faglige hovedområder:
Regional utvikling
- Regional økonomi og analyser
- Kulturnæringer
- Reiseliv
- Mobilitet, infrastruktur og samfunnsutvikling
- Samfunnsutvikling i grenseområder
Utmark og fjell
- Forvaltningens organisering og struktur
- Samfunnsutvikling i fjellområder
- Bioøkonomi, politikk og forvaltning av bioressurser
Velferd
- Entreprenørskap og ungdom
- Mangfold i organisasjoner, herunder militærsosiologi
- Folkehelse
- Innovasjon i tjenesteyting – privat og offentlig sektor
Er du interessert i å drøfte etablering av et prosjekt med Østlandsforskning, ta kontakt med:
Forsker Merethe Lerfald (regional forskning), instittuttleder Tonje Lauritzen (velferd) eller forsker Tor Arnesen (utmark og fjell).
«Forskerne hadde god oppdrags- og rolleforståelse. De hadde fin balanse mellom faglig bidrag, forskning og interaksjon. De holdt evalueringsseminarer underveis hvor de hadde god dialog. Det ble skrevet underveisrapporter og sluttrapport. De var konstruktive i sin dialog med oppdragsgiver. Opptrådte med tydelig faglig integritet der det var behov for det, og var velvillig til endring underveis. Veldig bra måloppnåelse. Uten ØF ville vi ikke ha oppnådd det vi gjorde, mye takket være den systematikken de brakte med seg» (Prosjektansvarlig Lisbeth Reed, Fritt valg – 10-årssatsing for likestilling på Agder).