Vi utvider staben og i sommer har det begynt to nye forskere i Østlandsforskning!

Etter mange år i Lofoten flyttet Nora Warhuus Samuelsen (30) familien sørover for å starte som forsker på vår Lillehammer-kontor. Hun kommer fra en jobb som folkehelsekoordinator i Vestvågøy kommune. Her har Samuelsen jobbet strategisk med kommunalt planlegging i forhold til folkehelse og bærekraftmålene lokalt.

 

Samuelsen har en master i folkehelsevitenskap fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet på Ås. Av forskningsinteresser nevner hun kunnskapsbasert praksis og innovasjon. På fritiden liker hun å surfe både på snøen og i havet, selv om forholdene på Mjøsa er litt dårligere enn det hun er vant med fra nord.

Veronica Blumenthal (32) vender tilbake dit hennes interessen for reiselivsforskning startet da hun tok en bachelor i reiselivsledelse på Høgskolen i Innlandet. Hun har også master i naturbasert reiseliv fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet i Ås. Blumenthal er opptatt av forskningsformidling og driver sin egen reisepodcast ‘Hekta på reise’.

Den lengste reise hun kommer seg ut på i disse Covid-tider er fra leiligheten i Oslo til vårt Hamar-kontor. I tillegg til jobben i Østlandsforskning arbeider hun nå med å fullføre sin doktorgrad om «Immersive experiences in the context of managed visitor attractions» ved Norsk Hotellhøgskole på Universitetet i Stavanger.