Rapporten handler om en evaluering av Interreg-prosjektet Två länder – Én elv (TLEE). Evalueringen er basert på dokumentstudier, deltakende observasjon og intervjuer. Det sentrale hovedmålet i TLEE-prosjektet var å øke bestanden av Vänerlaksen, bla. ved å reintrodusere den i hele vassdraget fra Femunden til Vänern. Hovedfokus er laksen, men en reintroduksjon vil også gagne andre… Les mer »
I hele fylket for alle
Kunnskapssattus for organisering av etablererstøtte i Innlandet fylket På oppdrag fra Hedmark fylkeskommune i samarbeid med Oppland fylkeskommune har Østlandsforskning ved Høgskolen i Innlandet evaluert satsingen på bedriftseta- blerere i de to fylkene. I evalueringen kartlegges og beskrives dagens ordninger i de fylkene, og rapporten avsluttes med råd til fylkeskommunene om hvordan det nye Innlandet… Les mer »
Benchmarking for reiselivsdestinasjoner i Innlandet. Hovedresultater på ni valgte indikatorer
Notatet er et «særtrykk» av en omfattende rapportering av tilstanden på ni utvalgte indikatorer for alle reiselivsdestinasjoner i Innlandet sammenliknet med tre utenlandske førende destinasjoner på vinter- og alpinturisme, Åre i Sverige, Innsbruck i Østerrike og Whistler i Canada. Dette første trinn i benchmarkingsprosessen er konsentrert om målbare resultater. Resultatene representerer en basis og utgangspunkt… Les mer »
Benchmarking reiseliv i Innlandet
Rapporten inneholder data for ni indikatorer på reiselivsutvikling i 10 norske og tre utenlandske reiselivsdestinasjoner. Data er basert på offentlig tilgjengelig materiale og bygger på samme prinsipper i samtlige norske regioner. Endringer i statistikkproduksjon og svakheter i enkelte data har begrenset analysemulighetene noe.
Mjøsbyperspektivet. Potensialet for utvikling og behovet for økt kunnskap om drivkrefter
Notatet rapporterer fra et skisseprosjekt der hovedvekt er lagt på Mjøsbyregionens evne til å utvikle egen vekstkraft. Notatet ser på pendling og annen interaksjon mellom Mjøsbyregionen og hovedstadsområdet og internt innen regione og drøfter spørsmål som: Hvordan har pendlingen utviklet seg? Hva har infrastrukturen betydd for dette? Hva vil den kunne bety for fremtidig utvikling?… Les mer »
Høyere utdanning i innlandet
Høyere utdanning i Hedmark og Oppland vurderes med hensyn til framtidig organisering og styring. Det foreslås et høyskolesystem for innlandet med bl.a. færre høyskoler og større fagmiljøer.