Det var for en full sal Sentralbanksjefen Øystein Olsen holdt sin presentasjon om utsiktene for norsk og innlandets økonomi denne uke.

120 personer fant veien til Norwegian Catapult Centre på Raufoss i anledning det årlige næringsseminar for kontakter i Norges Bank nettverk region Innland.

Presentasjonen til Sentralbanksjefen er tilgjengelig her

Bakgrunn

Norges Bank, som er ansvarlige for Norges rente- og pengepolitikk, baserer seg på kunnskap innhentet av forskere. Østlandsforskning er ansvarlig for innsamlingen av data i region Innland, som strekker seg fra Eidskog i sør til Sjåk i nord. 200 store og små bedrifter rapporterer om sysselsetting, investeringer, kostnader og forventninger.

Se den nyeste rapporten fra de regionale nettverk her (september 2019)

Chief Compliance Officer i Statens pensjonsfondet Utland, Carine Smith Ihenacho presenterte hvordan ‘allers’ penger forvaltes.

Presentasjonen fra Oljefondet ligger her.

Fra regionen inntok Administrerende direktør i Sintef Manufacturing, Svein Terje Strandlie og prosjektdirektør i Sykehus Innlandet, Roger Jensen talerstolen.

Etter lunsj var delegasjonen fra Norges Bank på bedriftsbesøk hos hos Benteler Automotive Raufoss hvor de fikk høre om deres rolle mot bilindustrien i Europa. De fikk se den nyeste delen av fabrikken som representerer det beste av digitalisering og automatisert produksjon.

Nylig ble Olsen intervjuet på økonomikonferansen Kåkånomics, se hele intervjuet her: