Kategoriserte innlegg: Reiseliv

Forskerhjelp for Destinasjon Sjusjøen

Hvordan kan Destinasjon Sjusjøen bli bedre på salg og markedsføring? Hva hindrer og hva fremmer en profesjonalisering? Nå får Sjusjøen forskerhjelp for å finne ut mer om dette. Sjusjøen er ett av Norges mest kjente og populære feriesteder og er en del av Norges største hytteområde.  Destinasjonen merker imidlertid økende konkurranse fra andre store destinasjoner… Les mer »

Reiseliv Innlandet- sammenliknet med andre

Hva kan reiselivsdestinasjonene i Hedmark og Oppland lære av andre? På hvilke områdene gjør de det bra, hvor kan de gjøre det bedre? I forbindelse med VRI-prosjektet ‘Benchmarking reiseliv Innlandet’ har Østlandsforskning gjort en såkalt ‘performance benchmark’ av reiselivet i Innlandet, og sammenliknet destinasjonene i området med andre relevante destinasjoner. Statistikken viser at Innlandets reiselivsdestinasjoner… Les mer »

Reiselivskonferansen ‘Enda bedre opplevelser’

Hva kan forskningen bidra med for å utvikle reiselivsbedrifter i Hedmark og Oppland? Hvordan kan virkemidlene innen forskning og utvikling (FoU) brukes? Disse spørsmål står sentrale på Reiselivskonferanse ‘Enda bedre opplevelser’ som arrangeres i Ringsaker den 22.oktober. Arrangøren er VRI Innlandet Reiseliv, Forskningsrådets satsing på Virkemiddel for regional FoU og innovasjon. Østlandsforskning er partner i… Les mer »

Fra distriktshotell til samfunnshotell

Omstilling av distriktshoteller til samfunnshoteller er mulig, men bør gå sakte og på bedriftens premisser. Mulighetene for stabile driftsforhold ligger i å utvikle tilbud som etterspørres i lokalsamfunnet og -befolkningen. Dette er konklusjonene av en evaluering som Østlandsforskning har gjort på oppdrag fra SIVA. Denne statlige organisasjonen som støtter opp grundervirksomhet har gjennomført et pilotprosjekt med… Les mer »

Får forskerhjelp for å brygge bjørkeøl

Arthur Bredli går rundt i bjørkeskogen i Espedalen og borer hull i trærne. Han setter en slange i hullet og lar sevjen piple i kannen. Hjemme på Espedalen Fjellbryggeri, som er en del av Ruten Fjellstue, ligger det 400 liter bjørkesevje i fryseren. Klar for å bruke til ølproduksjon.  -Øl skal ha en smak av området… Les mer »

God Påske- på hytta?

Halvparten av de som tar ferie i påska, drar på hytta. Er du en av dem som pakker bilen og reiser til din fritidsbolig i en annen kommune? Da spiller du en rolle i datagrunnlaget for kommunereformen. I rapporten Funksjonelle samfunnsområder- innspill til kommunereformarbeidet i Oppland, som kom forrige uke, har forskerne sett på tall… Les mer »