Kategoriserte innlegg: entreprenørskap

Første forskningsfunn i europeisk entreprenørskapsprosjekt

EU har som mål at alle elever i Europa skal gjennomføre et praktisk entreprenørskapsprosjekt i løpet av grunnopplæringen. Hva blir de samfunnsmessige konsekvensene hvis halvparten av alle studentene fikk praktisk erfaring med å sette opp en bedrift mens de går på skolen? De første forskningsfunn i ICEE-prosjektet er nå klare. I Finland er entreprenørskap et… Les mer »

Ønsker mer samarbeid mellom skoler og bedrifter

Ny internasjonal forskning viser at samarbeidet skoler og arbeidsmarked har om entreprenørskap er for ubestemt.   Dette rapporterer flertallet av lærere, foreldre og representanter fra næringslivet i det 3-årige forskningsprosjektet Innovation Clusters for Entrepreneurship Education (ICEE). Forskningen er gjort i Belgia, Estland, Latvia, Finland og Italia og viser at det er lite institusjonalisert samarbeid mellom… Les mer »

Lærere trenger opplæring i entreprenørskap

Lærere sier de trenger opplæring i entreprenørskap Å undervise entreprenørskap handler om å veilede, ikke om å komme med svarene. -Vi trenger opplæring til dette, sier lærerne. For å få gründerspirer til å vokse skal lærerne ha en praktisk, fremfor en teoretisk, tilnærming. Entreprenørskapsutdanning handler nemlig om ‘learning by doing’, å lære gjennom å gjøre…. Les mer »

ICEE viser at elever som deltar UB gjør det bedre

Ungdomsbedrift har en positiv effekt på elever og samfunnet, bekrefter ny internasjonal forskning gjort i fem europeiske land. Foreløpige resultater i det 3-årige prosjekt Innovation Clusters for Entrepreneurship Education (ICEE) viser at elever som deltar i ungdomsbedrift på videregående, gjør det bedre på mange områder. Ungdomsbedrift (UB), eller The Company Programme som det heter på… Les mer »

Europeisk entreprenørskapsprosjekt i avsluttende fase

Vi markerer at feltarbeid og gjennomføring av spørreundersøkelser i fem europeiske land nå er avsluttet! Denne uka blir to delrapporter i Erasmus + prosjektet Innovation Cluster for Entrepreneurship Education” (ICEE) sendt til Europakommisjon. ICEE er et utdanningseksperiment som gjennomføres i 25 skoler i Belgia, Estland, Finland, Italia og Latvia. Målet er å analysere hvordan man effektivt… Les mer »

Celebrating European entrepreneurship education

What do we know about the short- and long-term impact of entrepreneurship education, about the learning outcomes and more start-ups? Research Professor Vegard Johansen is in Riga to celebrate Entrepreneurship Education. In a key note Johansen presents the preliminary findings from the ICEE research. He also informs about the establishment of a new research center: Center for entrepreneurship in primary… Les mer »